UMOR V JUROVSKEM DOLU, 7. 6. 1992, POLITIČNI

MOTIV?!

Na trgu v Jurovskem Dolu je bil 7. 6. 1992 ustreljen

kandidat za predsednika R Slovenije, ki je imel takrat

predvolilno zborovanje. Na podlagi zbranih obvestil in

ugotovitev so po 6 urah aretirali osumljenca kaznivega

dejanja umora.

Storilec je okrog 18.45 ure skozi okno svoje nove

nedograjene hiše v Jurovskem Dolu, iz razdalje 63 m s

svojo lovsko puško na naboje – karabinko, kal. 8,57,

med zborovanjem ustrelil žrtev v levo zgornjo stran

prsnega koša, zaradi česar je med prevozom v

zdravstveni dom Lenart poškodbam podlegel.

Storilec se je prvič srečal z oškodovancem pred 4 leti,

ko ga je še s tremi prijatelji obiskal, da bi se prepričal o

njegovi popularnosti in da bi si ogledal njegovo

razkošno stanovanjsko hišo. Kot človek mu ni bil

nikoli simpatičen, še manj kot politik in ni bil za to, da

bi zmagal na predsedniških volitvah. Že več dni je vedel

za njegovo zborovanje, vendar ga ni želel poslušati.

Odločil se je, da ga bo ustrelil.

Četrt ure prej, preden je ustrelil, je odšel v svojo nedograjeno

hišo, kjer je imel v pritličju spravljeno lovsko

puško s strelnim daljnogledom. Z njo je odšel v 1.

nadstropje, kjer je našel mesto za najboljši pregled nad

trgom, kjer je potekalo zborovanje.

Ko je skozi okno zagledal govornika, je snel s strelnega

daljnogleda zaščitne pokrove in jih položil na polico

ter ustrelil. Takoj za tem je okno zaprl, prislonil puško

v kot in se nekaj časa sprehajal po prostorih nedograjene

hiše ter kadil.

Čez nekaj časa je puško skril v pritličju, kjer jo je pokril

z zelenim delovnim plaščem. Odpravil se je nahranit

živino na dvorišče domače hiše, kjer je živel s svojo

materjo in bil tam tudi prijet.

Ob 24.00 uri so kriminalisti UKS UNZ Maribor pri

vstopu v njegovo nedograjeno stanovanjsko hišo našli

in zasegli lovsko puško, v kateri je bil prazen tulec

naboja 8,57 in v nabojniku 4 naboje, v 1. nadstropju pa

so na okenski polici našli pokrovčke puškinega

daljnogleda. Predmeti so mu bili zaseženi in poslani na

Center za kriminalistično tehniko MNZ.

Pri obdukciji pokojnega je patolog ugotovil kot vzrok

smrti travmatični šok in izkrvavitev zaradi obsežnih

poškodb v levem ramenu, segajočih v prsni koš na levi

strani. Poškodbe so bile povzročene z dolgocevnim

strelnim orožjem z večje razdalje z vstopno rano na

sprednji strani telesa in izstopno na zadnji strani

lopatice. Naboja preiskovalci niso našli.

  1. istega leta je bila opravljena tudi rekonstrukcija.

Storilec je bil na prvi stopnji mariborskega sodišča

obsojen na 12 let zaporne kazni. Po pritožbi

zagovornika in tožilca na Višje sodišče so ugodili

tožilcu in storilcu zvišali kazen na 14 let zaporne kazni.

Storilec je od 2001 na prostosti.

neimenovana.JPG
 • Share/Bookmark

...komentar [40]

 

40 komentarjev

 1. david.pelko david.pelko pravi:

  Ivan, pozdravljen!

  Zakaj ne napišeš več o tem človeku, morilcu tvojega očeta, njegovi razkošni hiši, kaj si ti misliš o političnih motivih itd.?

 2. ivankramberger pravi:

  @David Smo v času ko vlada Saj Veš kdo in je medijsko izpostavljanje kriminalistične zmote iz 90. let rizično dejanje tako za graditev moje nadaljnje kariere, da o končanju študija ne govoriva. Težave se mi že pojavljajo v blagih oblikah diskriminiranja. Lahko pa ti pišeš o teh zadevah. Zelo sem vesel ko se nekdo spomni na napako tedanje oblasti.

 3. Dajana pravi:

  Groza. Kot bi brala o atentatu na Kennedyja. :( Zelo sem imela rada Krambergarja. Enkrat me je pobožal po laseh. Zanimiv, srčen, strasten, samosvoj, neupogljiv človek. Upam, da se bo razjasnilo, kaj se je takrat dogajalo. :(

 4. ivankramberger pravi:

  @Dajana. Slej ko prej bodo na dan prišle takšne ali drugačne informacije. Začenja se volilni boj in marsikdo bo ta primer spet obelodanil. Bistvo je očem skrito.

 5. Mavricna Mavricna pravi:

  Ne morem verjet, da je minilo že toliko let … Mislim, da sem ga prvič videla v Mariboru, potem pa večkrat v Ljubljani. Saj se nisva “poznala”. A sem se vedno ustavila in izmenjala nekaj besed z njim. Zapomnil si je, da sem pred prazniki kupila njegovo knjigo za mojo mamo. Pogovarjala sva se o njegovem delu, njegovih vizijah … Bil je res dober človek. Vsem članom družine želim miru in sreče ter da boste izvedeli, kaj se je v resnici dogajalo. Resnica pride vedno na dan, včasih je treba nanjo čakati, včasih pa brskati za njo.

 6. Rado Rado pravi:

  Ne verjamem v politični motiv umora Ivana Krambergerja! Nobenega razloga ni bilo zato.

 7. ivankramberger pravi:

  @Rado V tem primeru ne gre za umor ampak uboj. Vsekakor gre za politični motiv uboja. Obsojeni morilec ga ni ubil iz koristoljubja, ampak iz razloga, ker mu njegovo politično udejstvovanje ni bilo všeč. V tem članku sem povzel besede preiskovalcev, ki domnevajo, da gre za politični uboj. Prav tako se poraja vprašanje ali ga je ubil obsojeni ali ne. Gotovo pa lahko zatrdim da uboj ima politični motiv, saj se je zgodil na javnem političnem udejstvovanju pokojnega. Razloge pa lahko iščemo kjer koli ali pri komer koli. Današnji premier je za lokalni radio pred leti dejal, da nima dovolj dokazov, drugič pa da jih ima premalo za preiskavo, kar v končni fazi pomeni da dokaze ima o tem da je šlo za politični motiv pri uboju.

 8. ivankramberger pravi:

  @Mavricna hvala za lepe želje, resnica je prekrita a nikoli dovolj skrita, da se je ne more odkriti.

 9. david.pelko david.pelko pravi:

  Vsi vemo, kaj bi pomenil Ivan Kramberger v slovenskem parlamentu. Bil je izredno moteč element npr. za slovensko privatizacijo, po okusu parlamentarnih strank.

 10. Kisy pravi:

  Ti ki so to kaznivo dejanje naročili ga po možnosti tudi izvršili so in vedno bodo neobsojeni kajti to je bilo vse skupaj politično naravnano in tisti ki so bili takrat na oblasti niso hoteli da bi ljudstvu vladal človek kot je on bil.Ljudski!Po njegovi smrti pa so vladali njegovi naročniki,nekateri so še danes na vodilnih mestih v državi!!! Marsikaj bi bilo drugače in veliko ljudi bi živelo drugače in lepše ne pa da večina živi na robu revščine!!!ČAO

 11. Rado Rado pravi:

  ivankramberger, ne glede na mnenje, kot praviš, preiskovalcev, sem mnenja, da ne gre za političen uboj. Kramberger je sicer imel dar govora in je v resnici bil magnet za množice preprostih ljudi, ki so imeli čez glavo etabliranih politikov. Ni pa Kramberger bil takšna osebnost, ki bi bil sposoben voditi konsistentno politiko in biti, recimo, resna opozicija komurkoli. Velikokrat sem ga poslušal v mestnih središčih, ko je zbiral množice okoli svojega avta in imel takšne in drugačne govore. Njegovi govori so bili sicer tekoči, ampak če si ga pozorno poslušal si opazil, da je s svojim tretjim stavkom že po pravilu negiral prvega. Kramberger je bil sposoben biti le za figuro v ospredju, s katero bi upravljalo intelektualno jedro zadaj.

  Če se že ukvarjate s teorijo zarote. Potem je point tu! Kot vemo, je Kramberger kljub svojim eskapadam proti komunistom, na predsedniških volitvah podprl Milana Kučana. Obstajala je torej nevarnost, da bo Krambergerjeve glasove, Krambergejevo listo uzurpirala levica. Torej je motiv za morebiten atentat obstajal le na takratni slovenski desnici.

  Pa vendar, kljub vsem indicem, jaz v to ne verjamem. Nobena politična stranka ne bi padla tako globoko. Krambergerja je bil sposoben odstraniti le neuravnovešen posameznik.

  David Pelko, svetujem ti, da se izugneš obravnavanju Krambergerja, ker se samo smešiš. O njem ti veš zelo malo. In ne govori tako samoposebiumevno: “Vsi vemo . . . ” , ker to ne drži. Jaz vem nekaj drugega, kot veš ti. Pa res sploh kaj kaj veš Pelko (razen, da znaš gledati skozi enostranska ideološka očala)?

 12. ivankramberger pravi:

  @Rado po tvojih ugotovitvah je potem v Sloveniji vse legitimno, dovoljeno in samoumevno. Dovoljeno je državi da sprejema nelogične zakone in samoumevno je da se splošna raja nima kaj nad tem pritoževati. Priporočena je korupcija in pranje denarja. Resnico pa čim prej prikriti, skriti in o njen govoriti kot o največji laži.

 13. Žagz pravi:

  Javna skrivnost je, da ga je dal Bavčar likvidirat. Takega strela en pijan lovec ni mogelizvesti.

 14. david.pelko david.pelko pravi:

  Rado, smešiš se po internetu ti, jaz nikoli. Tvoj blog je navadno skropucalo, brez zamere, mojega bere vedno več ljudi. Krambergerja sem poznal osebno, ne boš verjel, pomagal sem zbirati podpise (treba je bilo oditi na občino in podpisati za njegovo kandidaturo), čeprav sem bil mlad mulc in bil sem v njegovi hiši takrat pred kampanjo. Prebral sem dve njegovi knjigi in logično sklepam, da bi se vsem privatizacijskim tajkunom in “njihovi zakonodaji” bolj slabo pisalo, če bi Kramberger sedel v parlamentu.

  Ti, dragi Rado, če je tebi sistem dobro odrezal, še ne pomeni, da je dober. Zate že, tebi se je kolcalo celo po starem sistemu in glej ga zlomka, tudi danes ti ne gre slabo. Še pred tednom dni si se širokoustil, kako se nimamo kaj vtikati v Pivovarno Laško, saj je last vas delničarjev, pred dnevi si pa delnice prodal. HINAVEC!

  Lahko se vprašamo, kdo je tajkunom in takim kot si ti omogočil, da ste prišli do našega skupnega družbenega premoženja?

  Rado, kako si ti kupil delnice, kje si zaslužil denar za nakup teh delnic. Si ti tudi kakšen občinski uradnik ki sedi na milijonih (v evrih)?

 15. david.pelko david.pelko pravi:

  ps, in prosim nehaj mi dajati nasvete o čem naj pišem, v enem mesecu, odkar sem odprl blog imam že nad 700 komentarjev, tako da po odzivih vidim, da ne pišem slabih tematik. Še dobro, da imam zelo malo časa, da se ne morem v zadeve in teme bolj poglobiti. Vprašanje kaj bi se izcimilo iz vsega skupaj. Že tako mi razni debili grozijo na moj mail.

 16. Rado Rado pravi:

  ivankramberger, tega jaz nisem trdil. Pisal sem le o “pojavu” Krambergerja. In nanizal sem svoje misli o “domnevnem” političnem ozadju uboja.

  David Pelko /citat/: “Tvoj blog je navadno skrpucalo” Tako si zapisal. Pavšalno oceno. Zelo osebno.

  Jaz sem, v nasprotju s tabo, pohvalil tisto, kar se mi zdi pri tvojem pisanju o.k.. Npr. članek o GSO. In sem se ti tudi opravičil. In jaz nimam generalno slabega mnenja o tebi. Nasprotno. Menim, da si velik potencial. V političnih stvareh pa žal nasedaš populizmu.*** Razumem, da se ti je dopadlo, ko si kot mlad fant poslušal Krambergerjeve govore. Vendar, zdaj si starejši in modrejši in prisluhni jim še enkrat pozorno. Zdaj boš opazil neumnosti, ki jih je govoril. (Ne zanikam Krambergerjeve dobrotnosti in tehnične inteligence).

  Pomisleke imaš tudi zaradi mojih “kapitalskih” ravnanj? Res je, da nimam kapitalizma za najboljšega izmed političnih sistemov, a vendar kapitalizem imamo. To je dejstvo. Ne glede na “mojo ljubezen”. In neumen bi bil, če ne bi živel po načelih, ki vladajo. In ne nakladaj in ne izmišljaj si prosim o “nekem” uzurpiranju družbenega premoženja. Saj tega ne moreš vedeti.

  Škoda David, da postajaš oseben. Škoda, da ne znaš ločiti stališč in mnenj od ljudi, ki jih izrekajo. Škoda David, da ne ločiš količine od kakovosti.

 17. david.pelko david.pelko pravi:

  Rado, priznam, da si me malo razjezil. Se opravičujem za hude besede.

  Kar še ne pomeni, da nimam prav. Če se pošteno vprašaš, boš videl, da imam prav. In mislim, da ne nasedam populizmu, nisem fen nobene stranke in me na volitvah ne boš videl. Grem rajši na pir!

  No ja, saj tvoj blog ni tako slab, nekateri prispevki so OK, ampak ta zadnji nikakor ni med njimi :)

 18. david.pelko david.pelko pravi:

  še okoli Krambergerjevih govorov bi nekaj dodal. Rado, si kdaj poslušal tele naše fensi politike, ko so govorili še v prejšnjem sistemu. Zadnjič sem slišal govor g. Potrča v slovenskem parlamentu še pred letom 1990. ŠLO MI JE NA BRUHANJE!!!

  Kramberger je govoril točno tako, kot je bilo potrebno za tiste čase. Govoril je malemu človeku razumljiv jezik in to je tudi bila najboljša taktika, ker je “ciljal” na svojo volilno bazo! In kakor vidiš, mu je dobro uspevalo. Predstavljaj si politično stranko z 20% v parlamentu, ki jo vodi nepodkupljivi Ivan Kramberger!!???

 19. Janko pravi:

  Takrat sem bil za nekaj mesecev zaradi upokojitve zdravstveno preiskovan v Ljubljani in sem z zanimanjem spremljal medijsko poročanje o tekmi slo-predsedniških kandidatov. Vedel sem za vse nesebične dobrote Ivana Krambergerja, (osebno sem ga poznal, želel mi je na izolskih ulicah na ves glas vse najboljše v življenju), zato sem ga tudi sam podprl. S tem sem žal nehote tudi sam sokrivec visoke podpore, ki je izzvala zločin.

  Toda iz tedanjega medijskega poročanja se nisem mogel znebiti kar vsiljivosti, da je slo-politiko tedaj bilo strah, da se bo ta v primeru izvolitve Ivana Krambergerja za slo-predsednika morala sramovati osebnost-profila svojega prvega predsednika, ki po mnenju slo-politikov ni ustrezal profilu predsednika iz njihovih bolnih umov, kot naprimer Kučan-profil. Zato je bilo nujno preprečiti tako slo-sramoto, ki si jo v vsem in nad vsem “NAJBOLJŠI” slovenci nikakor niso smeli privoščiti.

 20. Rado Rado pravi:

  Verjamem v Krambergerjevo osebno poštenost in nepodkupljivost. Vendar to še ne pomeni, da ga politični stari mački ne bi zmanipulirali! Jaz sem prepričan, da bi ga. Oz., da so ga že (Milan Kučan pred prvimi predsedniškimi volitvami).

  Kar se Potrča tiče imaš prav. Meni je bil v tistih letih najbolj osovražen slovenski politik. Zadnjih sedem, osem let pa sem spremenil mišljenje. Zdajšnja njegova stališča ocenjujem za konsistentna.

 21. B pravi:

  Jaz se strinjam, da je šlo za politični umor, ki bi ga lahko preprečili. Kar bom napisal sem izvedel od nekoga, ki je živel tam v bližini dogodka in ki se je kar precej poglabljav v to. Človek, ki ga je ustrelil, se je par dni pred tem v vaški gostilni hvalil s tem, da ga bo, nihče mu ni verjel, ker je bil pijanec. V času umora je imel v krvi kar precej alkohola, zato laiki niso verjeli in še vedno ne verjamejo, da ga je. Ne zavedajo se, da ima alkoholik v “treznem” stanju v sebi kar nekaj promil. Zakaj pravim, da naj bi šlo za politični umor-atentat, obosjeni je bil plačan za umor. Kar je razvidno na njegovi posesti. V tako skromni vasi, asfaltirano dvorišče,…Vedel je kakšna kazen ga čaka a je bilo zanj vredno tega denarja, malo let v primerjavi s tem kar je storil in zdaj živi bolje kot kdo drug, domačini pa še vedno ne verjamejo, da je bil on, tudi če prizna.

 22. ivankramberger pravi:

  @B Kdo je torej naročnik? ??

 23. david.pelko david.pelko pravi:

  Zakaj se ne objavijo slike te tako dobro urejene kmetije?

 24. Mavricna Mavricna pravi:

  O morebitnem naročniku/naročnikih, katerih imena vseskozi poslušam v tej zvezi, sem ravno prejšnji teden poslušala v neki družbi … Ker pa se govori na tiho in brez dokazov ter ker so osebe še vedno zelo vplivne, se nikoli ne spregovori naglas in javno. Konec koncev so ljudje razvili kar nekaj teorij, večina pa jih je povezanih s politiko.

 25. Pris Pris pravi:

  Še en dokaz, da v Sloveniji ni pravega raziskovalnega novinarstva. V tujini bi se novinarji med sabo stepli, da bi lahko raziskali umor predsedniškega kandidata, če so že organi pregona delo opravili dvomljivo. Markeš, Zgaga, Šurla, Milharčič, Jančič in Sever pa očitno raje površinsko pišejo o enih in istih temah, pač glede na njihov pogled na svet oz. želje njihovih sponzorjev.

 26. ivankramberger pravi:

  @david.pelko Slike objavim v nadaljevanju članka, ko se bom razpisal o obsojenemu.

  @Mavricna, mislim da bo potrebno počakati na rekonstrukcijo dogodkov izpred 16 let in k sodelovanju povabiti izvedence iz tujine, če nam ni težko dati milijonov iz denarja davkoplačevalcev za izvedensko mnenje glede športnega copata, ki je bil najden v Tekačevem pri štiri hkratnem umoru, bi bilo pravično tudi za primer uboja Ivana Krambergerja raziskati in plačati preiskavo.

  @Pris, Sam sem bil dopisnik za lokalne medije in tudi tile so skorumpirani in pisati smo morali tako kot so nam drugi diktirali. V Sloveniji še lep čas nebo SVOBODNIH MEDIJEV.

  Kot sem dejal za medije ob 15. obletnici, očeta mi ne morejo vrniti lahko pa je pravici zadoščeno.

 27. dr. Onyx pravi:

  Pred enim letom sem tudi sam pisal o tem primeru, kakšno let prej pa sem se osebno odpeljal na kraj dogodka in se pogovarjal s tamkajšnjimi ljudmi o tem primeru.

  Sam po vsem tem, kar vem danes, sem prepričan, da je šlo za vnaprej načrtovano zaroto in da ga je strelec ubil iz neposredne bližine. Ostalo je pa po moje čista “nameštaljka”.

  Je pa ta primer zame tudi test naivnosti in ignorance Slovencev. Večina jih je povsem ignorantih in jim je važno le, da preživijo iz dneva v dan, precej pa jih je tudi naivnih, ki verjamejo vsemu, kar jim oblast servira po TV. Je pa ta primer predvsem SRAMOTA ZA PRAVOSODJE, pa čeprav sega v leto 1992. Madeža v mojih očeh ne bodo izprali nikdar. Nikdar!

 28. pjotr pravi:

  To je bil političen uboj. Vsako drugo tolmačenje namerno zavaja. Je sramota za to državo. Je bil opozorilo za vse brezpravne, ki nimajo podopre tki. levega ali desnega establishmenta. Gospod Kramberger je igral izven teh okvirov. Zato je bil ubit.

 29. thompson pravi:

  Krogla se ni našla ?? Ne me basat s takimi.

 30. Janko pravi:

  UBIL IVANA KRAMBERGERJA???

  slovenci tukaj lahko izbrete, ali spodnji opis drži ali ne. Oboje vam je slo-izbris-zločinu vzporedna (paralelna) neizpodbitna osebna zločinska izkaznica; slovenec se je odločil: “ODLOČILSE JE, DA GA BO USTRELIL.”, ali pa SLOVENSKI politiki lažejo. Oboje je neprecenjivo TIPIČNO slovensko bogatstvo tako kot izbris-zločin.

  Storilec je okrog 18.45 ure skozi okno svoje nove nedograjene hiše v Jurovskem Dolu, iz razdalje 63 m s svojo lovsko puško na naboje – karabinko, kal. 8,57, med zborovanjem ustrelil žrtev v levo zgornjo stran prsnega koša, zaradi česar je med prevozom v zdravstveni dom Lenart poškodbam podlegel. Storilec se je prvič srečal z oškodovancem pred 4 leti, ko ga je še s tremi prijatelji obiskal, da bi se prepričal o njegovi popularnosti in da bi si ogledal njegovo razkošno stanovanjsko hišo. Kot človek mu ni bil nikoli simpatičen, še manj kot politik in ni bil za to, da bi zmagal na predsedniških volitvah. Že več dni je vedel za njegovo zborovanje, vendar ga ni želel poslušati. Odločil se je, da ga bo ustrelil.

  slovencu Ivan Kramberger ni bil všeč kot človek, tako kt izbrisani SFRJ-Neslovenci.

  “Kot človek mu ni bil nikoli simpatičen, še manj kot politik in ni bil za to, da bi zmagal na predsedniških volitvah. Že več dni je vedel za njegovo zborovanje, vendar ga ni želel poslušati. Odločil se je, da ga bo ustrelil.”

 31. ditka pravi:

  pozdravljen Ivan tvoj oče je bil velik človek,vizionar. V živo sem ga srečala pred 18 leti.Bilo je po rojstvu mojega težko pričakovanega prvega otroka.Ne bom pozabila,kako me je tvoj oče pozdravil.Podaril mi je obesek in mi dejal : o srečna mlada mamica.Pa nisem imela otroka s seboj. Veliko slovencev je bilo žalostnih,ko so ga ustrelili. Škoda za Slovenijo,da je Ivan tako kmalu in tako žalostno končal.

 32. Janko pravi:

  Zvone | 27.6.2008, 21:54 O ti prijatelj Ivan Kramberger: Kako je ta narod kratke pameti. Zakaj? TVOJ UBOJ: Slučajno vse te SOČASNOSTI: 1 tvoj morilec se nate smrtno ujezi (grozno, razlog, motiv). 2 Pri roki ima dobro puško 3 Ivan ima miting (a rekel sem mu , zakaj ne neosi pancirko, ponujal sem mu jo za 1200CHF) 4ta dan in to uro je “morilec doma” 5 morilčeva hiša je ravno pripravna za nastrel(kot bi šel na jago) 6 MORILCU (!) se ne trese roka- pazi ,strelja na človeka (ali je v ozadju profi) 7 nima pomislekov, kaj potem 8 TEMELJ je MOTIV, ki ga praktično pri morilčevem profilu NI (brez veze nekoga ubiti) 9 strel je profesionalen, čista desetka (kaliber pa za slona) 10 še kup nelogičnosti, da bi vse to slučajno SOVPADALO prav vtej sekundi, ko je pritisnil na petelina.

  Za vsde to pa je imela ena OSEBA in njegovi somišljeniki TRDEN MOTIV in “ON” ga je dal likvidirati.

  PIKA, AMEN, naj Ivek počiva v miru

 33. martin pravi:

  g. Ivana Krambergerja se še danes spominjam. V spominu mi ostane predvsem njegova srčnost, čustvena strast. Oglasil sem se da povem še eno stvar. Nedavno pred tem so bile volitve. In Ivan je na poznanem volišču prejel po štetju največ glasov. V celem okraju je zasedel tretje mesto. Koliko je bilo takih volišč? Preveč. Ivan počivaj v miru. Ne bomo te pozabili.

 34. Gorki pravi:

  Še danes se spomnim njegovega nastopa v Ljubljani ki je bil res pravi in ne narejen, kot je to v navadi današnjih politikov. Zelo te pogrešam Ivek, počivaj v miru.

 35. vrak pravi:

  Ivan Kramberger je bil največji heroj in politik Slovenije.Škoda,ker ne imenujejo kakšne ulice po njem,prav bi bilo da jo. Ivek počivaj v miru.

 36. zlatko pravi:

  Ivan, mene pa cudi zakaj se s vso duso in telesom ne spustis v raziskavo umora, saj je vendar tvoj oce. In ni ga ki te lahko prestrasi! Pa ne verjamem da zato ne bi dokoncal studija in izgubil sluzbe ce bi se sel detektiva. Prav zanimivo bi bilo izvedeti podrobnosti, npr. zakaj se ni nasel naboj ter zakaj je storilec pustil pusko v hiši in jo skril le pod plašč potem pa sel mirno opravljat. Moralo bi se povprasati ce je kdo videl na tisti dan koga sumljivega v Jurovskem dolu. Kar naprej Ivan, imas podporo skrivne druscine ki te podpira. Jansa bi moral ze 91 te komunajzarje zradirat.

 37. Elvis Fratnik pravi:

  Pijanec,katerega so obsodili ni ničesar kriv.To so dejstva,krivci so med nami,videvamo jih po tvju… Srčno si želim,da jih bojo kdaj dobili… Ivek s tabo sem,Elvis

 38. matej jurij pravi:

  Sramota za našo državo

 39. Stojan Svet pravi:

  Ivana Krambergerja sem osebno poznal, povabil me je tudi k sebi domov. Pred ubojem mi je povedal, da so ga udbovci večkrat skušali med vožnjo zriniti s ceste. Svetoval sem mu, naj se politično umakne in naj preneha v govorih pljuvati čez komuniste in kučana. Če bi upošteval moj nasvet, bi bil danes morda Ivek še živ. Nameraval je ustanoviti delavsko stranko s katero je pričakoval vstop v parlament. Javnomnenjske ankete so mu dobro kazale, saj bi po njih dobil takrat celo kakih 20% glasov. Seveda se s tem zks ne bi izšla računica in politična situacija bi se lahko obrnila njim v škodo, tega pa si tovariši na oblasti nikakor niso hoteli dopustiti. Po uboju Ivana je njegove glasove s podobnim programom pobral jelinčič s sns. Enkrat bo prišlo na dan, ali smo imeli po letu 91 v udbi zdajšnji sovi vod za eksekucijo političnih nasprotnikov bivših partijskih strank in ali kak tak, ali podoben vod v sovi obstaja še danes.

 40. goce pravi:

  cao, sm glih kar vidu njegov govor v sevnici na youtube.com. Zelo me je navdusil, nemorm verjet da smo imeli takega cloveka! nemorm verjet da je obstajal tak clovek na tem svetu! svaka mu cast! prava redkost..mi je zelo zal da sem bil takrat premlad in se nisem zavedu dogodkov kot sedaj. ce je mozno bi rad obiskal njegovo kmetijo in bi mi bila cast spoznati njegovega sina Iveka. prosil bi za kontakt, email al gsm…. Ivek , mi je zal zate kar se ti je zgodilo in zelim ti vso sreco ter pogum!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !